Bekers recyclen

Zo als u weet heeft Joepie het milieu hoog in het vaandel staan. Binnen kort zullen wij dan ook beginnen met een nieuw proces. Met veel trots kunnen wij u vertellen dat wij alle drinkbekers binnen Joepie gaan recyclen. En wel zo.

IMG-20160716-WA0000

Jaarlijks gaan er tienduizenden bekers door onze handen en momenteel belanden die allemaal in de restafval bak. Het probleem hiermee is dat er aan de binnenkant van de bekers een coating zit waardoor de beker niet bij het papier en karton mag. Aan de andere kant is het juist van wegen het karton zonde om de beker dan maar weer bij het restafval te gooien. De oplossing is zowel simpel als elegant, de bekers gaan terug naar de leverancier die daar een special afval traject voor op heeft gezet. In dit traject wordt het karton van de bekers gerecycled en hergebruikt en de coating van de bekers wordt gebruikt voor de verwarming van het recycleproces. Zo blijft er een minimale hoeveelheid rest stoffen over en worden er minde bomen gekapt.

IMG_20160717_114809

Hoe ziet het recycleproces er voor onze klanten uit?

U zult, zo als gewoonlijk, uw drankje in onze vertrouwde Joepie beker krijgen. (De beker heeft overigens ook een upgrade gehad, hij is nu scherper gedrukt met frissere kleuren) In de zaal en achter de bar zullen bakken komen te staan waar de klanten en het personeel de gebruikte bekers weer in kunnen stoppen. In deze bakken mogen dan ook alleen Joepie bekers komen en geen ander afval. Deze bekers komen dan meteen weer in de doos te zitten waarmee ze geleverd zijn aan Joepie zodat er zo min mogelijk handelingen nodig zijn om de bekers weer terug te krijgen bij de leverancier. Als de doos vol zit gaat deze bij ons in de opslag en worden deze 1 keer in het kwartaal opgehaald door de leverancier zodat het traject voor ons rond is.

De nieuwe bekers staan al op de bar en kunnen daar al ingezameld worden. Voor de inzamelpunten die in de zaal geplaatst worden zullen we nog heel even moeten wachten tot na de zomervakantie.