Joepie Personeel – Matthew

Ook nieuwsgierig om te weten wie die mensen achter de bar nou precies zijn? Dat dachten wij al! Daarom hebben wij deze rubriek in het leven geroepen om een beter beeld te kunnen geven wie Joepie nou precies tot Joepie maken. Deze keer is de beurt aan Matthew. Deze enthousiaste jongeman is onze stabiele kracht. Lees hier zijn verhaal.

Mijn naam is Matthew en ben sinds oktober 2007 in dienst bij Joepie! Ik ben toen begonnen als 16 jarige in de keuken als bijbaantje. Al snel ben ik ook achter de bar gaan staan omdat we toen veel keukenpersoneel hadden. Dit is mij ook goed bevallen vanwege het contact met de gasten. Tijdens de zomer van 2008 heb ik veel gewerkt in de buitenspeeltuin Vrouwenhof in Roosendaal. Dit was voor mij weer een hele andere ervaring. Daar staat ook een team wat op drukke dagen word aangevuld met collega’s uit Breda. Deze afwisseling heb ik (en nog steeds) als zeer prettig ervaren. Ik ben toen begonnen aan een horeca opleiding. Tijdens de opleiding heb ik goed gemerkt dat werken in een restaurant of hotel niet echt in mijn straatje past. Na het behalen van mijn diploma in 2012 ben ik bij Joepie gebleven. Ik heb toen een contract gekregen en bleef de winters bij Joepie werken en de zomers zou ik veel naar het Vrouwenhof gaan. In de winter van 2012 zijn er een aantal collega’s weggegaan omdat zij klaar waren met hun studie of een andere baan hadden gevonden. Mij is toen de vraag gesteld om leidinggevende te worden bij Joepie en ook gelijk bij het Vrouwenhof. Daarop heb ik ja gezegd en er waren weer nieuwe uitdagingen voor mij binnen het bedrijf. Sinds die tijd ben ik zomers vaak te vinden bij het Vrouwenhof en in de winter bij Joepie. Deze afwisseling van 2 verschillende locaties vind ik zelf heel leuk! Andere collega’s, andere gasten en een net wat andere werkwijze. Bij het Vrouwenhof zijn we toen ook aan de slag gegaan om de 2 verschillende vestigingen meer tot 1 geheel te maken. Hierin heb ik ook mijn steentje bijgedragen, en ieder jaar weer komen er kleine veranderingen en vooral verbeteringen bij. Deze winter mocht ik ook stagiaires gaan begeleiden van verschillende scholen. Dit is ook weer een leuke nieuwe uitdaging en het is ook op een vlak waar ook ik weer dingen kan bijleren om mijzelf binnen het bedrijf te kunnen ontwikkelen.

Gezien mijn opleiding ben ik binnen het bedrijf actief bezig met de regelgeving op het gebied van eten en drinken. Afgelopen maand ben ik dan ook op cursus gegaan voor de veranderde hygiënecode (HACCP). Deze code is herschreven en moet worden toegepast per 1 april aanstaande. Hierin staat waar horecabedrijven aan moeten voldoen op het gebied van voedselbereiding en hygiëne. Al deze aanpassingen zal ik gaan toepassen binnen de speeltuinen en er natuurlijk voor zorgen dat dit op orde blijft.

Verder ben ik in mijn vrije tijd veel bezig met modelspoor. Ik zit bij een vereniging in Etten-Leur en met de vriendengroep hebben we ook een vereniging opgezet. Ook ben ik sinds dit jaar bij een theatersport vereniging gegaan. Hierin kan ik mijn ei kwijt en een avond lekker gek doen met de groep. We krijgen les in hoe we dit het beste kunnen doen en waar we op moeten letten om een lachwekkende scene op te zetten. Verder heb ik thuis ook een tropisch zoetwater aquarium waar ik rustgevend naar kan kijken na een drukke dag op de werkvloer.

Zo weet je wat meer over mij. Spreek mij gerust aan voor een praatje, vind ik leuk! Aangezien het nieuwe seizoen van het Vrouwenhof weer is begonnen, kun je mij daar vaker vinden dan bij Joepie! Ik hoop je snel weer te zien in één van de speeltuinen!

 

matthew matthew 2