Op de achterbank.

Met een lange zomervakantie voor de deur komt er vaak ook wel wat tijd om wat grotere uitstapjes te maken met de kinderen. Op bezoek bij een verre oom of tante, een gepland dagje uit of natuurlijk een lekkere vakantie naar ver land. Maar hoe hou je de kids “zoet” op de achterbank?

Hieronder vind je de top 5 joepie tips voor de achterbank

 

 

  1. De dvd-spelerPD7032_12-UPL-global-001

Ook al zijn we niet echt fan van deze oplossing (we zien de kinderen liever springen en rennen tot ze moe zijn) is het wel een hele effectieve manier om je kids voor een langere periode stil te krijgen. Neem de favoriete dvd’s mee of koop een paar nieuwe, pak ze in en geef ze als een soort cadeautje tijdens je reis! Een leuke variatie op de kinderfilm is een luisterboek met spannende verhalen.

 

  1. Tijdschrijften

Koop een paar leuke kindertijdschriften voor de junioren. Deze staan vaak vol met spelletjes, puzzels en leuke verhaaltjes. Denk hierbij aan de Donald Duck, Tina, Okki en nog veel meer.

 

  1. Raam decoratieraamstift_tekening

Naast leuke fleurige stickers zijn er tegenwoordig ook speciale raam stiften te krijgen waar de jonge kunstenaars zich mee kunnen uitleven. Met een simpele snoetenpoetser veeg je in een handomdraai de ramen weer schoon voor hun volgende creatieve uitspatting.

 

  1. Rennen en springen bij Joepie

Kom zelf of regel iemand die met je kinderen naar Joepie komt, laat ze rennen, vliegen en springen. Wij zorgen er wel voor dat ze moe naar buiten rollen en vervolgens heerlijk uitgeteld de auto ingaan. Ze slapen vaak al voordat je op de snelweg bent.

 

  1. Spelletjes doen.

Wat is er nou leuker dan met elkaar een spelletje te doen tijdens je reis. Speel spelletjes met ze zoals bijvoorbeeld Dierentuinen. Hierbij noem je een dier en moet de volgende een dier noemen waar bij de eerste letter de zelfde is als de laatste letter van het vorige dier, dubbele zijn niet toegestaan!

Voorbeeld: Beer, rendier, ree, egel, leeuw, walvis, etc..

En Futen, Neem als fuut een getal onder de 10 en begin bij 1 met tellen. Als het getal voorbijkomt mag je het niet noemen maar moet je fuut zeggen. Ook als je tijdens het tellen een getal tegen komt wat te delen is door de fuut moet je fuut zeggen.

Voorbeeld. Fuut is 3

1, 2, Fuut, 4, 5, fuut, 7, 8, fuut, 10, 11, fuut, fuut, 14, fuut, 16 ,17, etc..

Maak je een fout dan ben je af.ik+zie+ik+zie+wat+jij+niet+ziet

Maar denk ook aan geen ja geen nee, ik zie ik zie wat jij niet ziet en ik ga op reis en neem mee.

 

 

Hopelijk zorg je er op deze manier voor dat de reis voor de kleintjes iets sneller gaat!