Speeltuininspectie

Speeltuininspectie

Wekelijks controleren wij alle speelobjecten in onze binnenspeeltuin zodat onze jonge en minder jonge gasten probleemloos en veilig kunnen spelen in de leukste speeltuin van Breda en omstreken. In deze special kunt u lezen hoe deze speeltuininspectie wordt uitgevoerd.

DSCN1327_Edit

Op een doordeweekse dag, op een rustig moment zult u het misschien wel eens gezien hebben. Eén van onze Joepie medewerkers die nogal moeilijk kijkend door de speeltoestellen heen klimt. Hij of zij is bezig met de speeltuininspectie en is op zoek naar loszittende elementen. Maar ook naar slijtageplekken en kapotte touwen of netten. Ook wordt er gekeken of er nergens uitstekende voorwerpen zitten en of er nergens overmatige vervuiling ligt. Al het personeel wat al wat langer bij Joepie werkt en op doordeweekse dagen beschikbaar is krijgt er wel eens een keer mee te maken, maar altijd onder supervisie van een kundige vaste medewerker.  Het inspecteren van de toestellen neemt je mee naar alle leuke plekjes van Joepie en op deze manier leer je de speeltuin nog beter kennen, ook al is het soms best een zwaar klusje.

De inspecties zijn nodig om de speeltuin netjes en veilig te houden. Wij willen dat de kinderen zich veilig door onze speelzones kunnen bewegen. Uiteindelijk komen onze gasten toch naar Joepie om veilig te spelen en is het dus  aan ons om deze ervaring zo prettig mogelijk te maken. Dit begint, ons inziens, met een schone, veilige en complete speeltuin.

Alles wat er gevonden word tijdens een speeltuininspectie word in een rapport gezet dat wij bewaren. Op alles wat gerepareerd moet worden, wordt direct actie ondernomen. Soms wordt iets afgeplakt zodat het voor nu veilig is en op een later moment (lees rustiger moment) gerepareerd kan worden en soms gaan we er gelijk mee aan de slag. Ook zijn er reparaties waar ons personeel niet toe in staat is, dan word er gekeken naar de beste tijdelijke en veilige oplossing en wordt er gelijk een afspraak gemaakt met een specialistisch bedrijf die de reparatie wel uit kan voeren zodat alles zo snel mogelijk wordt afgerond.

DSCN1331_Edit

Net zoals in de horeca is er voor speeltuinen ook een inspectiedienst (de Keuringsdienst van Waren) die ieder moment van de dag binnen kan vallen om te kijken of alles bij ons wel op orde is. De laatste keer dat zij langs kwamen hadden wij alles zo goed op orde dat wij op een groene lijst zijn gekomen en alleen steekproefsgewijs gecontroleerd worden. Dit is voor ons natuurlijk wel het beste compliment wat we kunnen krijgen!

Uiteindelijk doen wij keer op keer ons best om de speeltuin tip top in orde te hebben. Maar zoals veel van onze klanten niet altijd weten komt daar dus nog stiekem best wel veel bij kijken. Het is dan ook een van de meest intensieve taken uit ons wekelijks terugkerende takenpakket. En valt er u zelf iets op wat kapot of vuil is? Meld het ons! Zoals u heeft kunnen lezen doen we er alles aan, maar er kan ook ons weleens iets ontgaan en met uw reactie kunnen we dan gelijk actie ondernemen.